Min bil kører uden jeg gør noget / reagerer ikke på kontrollen

Det er ikke godt... det kan være flere ting.

Start med at tænde kontrollen før du tænder bilen. Bilen må aldrig være tændt uden kontrollen er tændt. Hvis dette er nyt for dig så skal du læse manualen inden du foretager dig andet. Manglende læsning af brugervejledningen kan resultere i fejl som ikke er dækket af reklamationsretten. Så for din egen skyld skal du læse manualen.

Check batterierne i din kontrol. Alle 3 lamper på kontrollen skal lyse kraftigt - det er ikke nok at der kun er lys i rød og gul. Sørg altid for at bruge ordentlige alkaline batterier i kontrollen - det duer ikke med de billige (der er en grund til at de er billige). Brug altid 8 ens batterier - de må ikke være forskellige. Pas på med genopladelige batterier i kontrollen. De er kun på 1.2V hvor almindelige alkaline batterier er på 1.5V. Hvis det samtidigt ikke er gode genopladelige batterier så er den helt gal.

Check din kontrol. Der kan være pillet ved ST.TRIM og TH.TRIM hvilket gør at bilen kører af sig selv. Gennemgå evt. afsnittet i manualen om forberedelse inden kørsel.

Check krystallerne/frekvensen på bil og kontrol. Selvom det lyder usandsynligt, så check at der ikke er blevet byttet om på krystallerne. TX skal sidde i kontrollen og RX i bilen. Check også om frekvenser er ens.

Check hvor du kører. Der kan være noget som forstyrrer frekvensen på din bil. Kører du der hvor du plejer? Det kan også være at der er noget andet elektronik som forstyrrer.

Check din modtager. Der kan være kommet skidt og snavs ned i modtageren hvilket kan resultere i en ødelagt modtager. Hvis du har fået vand eller fugt i den så er den færdig.

Check batteriet i bilen. Hvis din bil slet ikke reagerer på kontrollen så kan det være batteriet i selve bilen. Sørg for at lade det helt op.

Check ledningerne i bilen. Start ved modtageren og check så ledninger til fartregulator og servo. Sidder de som de skal? Vender stikkene rigtigt?